Diş Eti Tedavileri (Periodontal)
Buradasınız: Anasayfa / Tedavilerimiz
Diş Eti Tedavileri (Periodontal)
Diş Eti Tedavileri (Periodontal)
Periodontal veya diş eti hastalığı, dişleri yerinde tutan destekleyici dokuların ve kemiğin enfeksiyonudur. Genellikle 30'lu ve 40'lı yaşlarındaki yetişkinleri etkileyen periodontal hastalıklar, kötü ağız sağlığı, genetik yatkınlık, diyabet gibi kronik hastalıklar, sigara ve bazı ilaçlar gibi bir dizi nedenden kaynaklanır.

​Genel ağız ve vücut sağlığı için en büyük risklerden biri vücuda iltihap kaynağı olabilen diş eti hastalıklardır. Lazer teknolojisi ile doku biyolojisini bozan faktörleri ortadan kaldırarak ileri diş eti tedavilerini kesi ve dikiş gerektirmeden gerçekleştirmek mümkündür.

Lazer tedavisi, doku koruyucu, yenileyici ve kemik oluşturma prosedürüdür. Genel diş hekimliğinde, diş hekimi enfekte doku ve bakterileri öldürmek için enfekte bir cebe erişmek için bir lazer kullanır. Enfekte olmuş doku çıkarıldıktan ve kök açığa çıkarıldıktan sonra, diş taşı el aletleri ile kazıma yerine ultrasonik bir kök temizleyici ile kaldırılır. Son olarak, cepte kan içeren kök hücreyi ısıtmak için lazer enerjisi kullanılır, bu da diş köküne karşı dokuların sızdırmazlığını sağlar.

 

Özellikler:

1. Kanamayı Sınırlar

Çok sayıda diş eti iltihabı hastası ciddi diş eti kanaması ve kemik kaybından muzdariptir. Bu nedenle, bakterileri dişlerden ve diş eti ceplerinden çıkarmak çok önemlidir. Lazerler sadece bakterileri yok etme değil, aynı zamanda onları öldürme faydasını da sağlar. Bu, diş etlerinin kanamasını ve şişmesini azaltmaya yardımcı olur. Hatta diş eti ameliyatı gibi daha fazla diş eti hastalığı tedavisine olan ihtiyacı ortadan kaldırabilir.

2. Hastalar İçin Optimize Edilebilir

Değişen periodontal hastalık seviyelerine bağlı olarak, lazer ışınının dalga boyları ve güç seviyeleri ayarlanabilir. Bu, diş hekimlerine prosedür üzerinde nihai kontrol sağlar ve bireysel hastalar ve uzun vadeli gereksinimleri için benzersiz bir şekilde tasarlanmış bir diş tedavisi sağlamalarına izin verir.

3. Daha Kısa İyileşme Süresi

Lazer tedavisi diş eti, diş ve çevresinde çok az travmaya neden olur. Bu, iyileşme süresinin geleneksel cerrahiye kıyasla büyük ölçüde azaldığı anlamına gelir. Hastalar daha hızlı iyileşecek ve tüm süreç çok daha hızlı olacaktır.

4. Minimal İnvaziv

Lazerler daha az invazivdir ve delici aerotör ihtiyacını ortadan kaldırır. Bu, hastaların hissettiği baskıyı azaltır, bu da anesteziye çok az ihtiyaç duyulduğu veya hiç olmadığı anlamına gelir. Genel sonuç hastalar için daha az ağrı ve rahatsızlıktır. Minimal rahatsızlık ile hastalar tedavi sırasında daha az endişeli ve rahat hissedeceklerdir.

5. Dişlerin Sağlıklı Kısımlarını Korur

Lazer tedavileri son derece hassas olduğundan, teknoloji dişlerin sağlıklı kısımlarını korumak için kullanılabilir. Şiddetli bakteriyel enfeksiyonu olan hastalar için, sağlıklı dişlerin korunması, uzun vadede daha güçlü sonuçlar alınmasına yardımcı olacaktır.

6. Bakteriyel Enfeksiyon Riskini En Aza İndirir

Bir prosedür için kullanılan birden fazla alet olmadığından lazerler, çalıştığınız alanı sterilize etmeye yardımcı olur ve bakteriyel enfeksiyon riskini azaltır. Lazer tedavisi, daha kısa tedavi süreleriyle daha iyi klinik sonuçlar sunmaya yardımcı olurken, rahatsızlığı ve daha invaziv tedavilere olan ihtiyacı azaltır. Bu tedaviyi geleneksel ameliyatlarla veya tek başına tedavi olarak yapabilirsiniz. Bu kararı periodontal hastalığın türüne ve kapsamına göre verebilirsiniz.

 

Tedaviler:

Gingivektomi-Gingivoplasti

Özellikle estetik protez çalışmalarında, ortodonti sonrası diş eti estetiğinin sağlanmasında lazer ile yapılan diş eti boyu ayarlamalarının çok daha güzel sonuçlar verdiği bir gerçektir. Lazer ile anestezisiz olarak diş etinin kesilmesinin-şekillendirmesinin ardından kanamanın durması ve doku iyileşmesini beklemeye gerek kalmadan diğer işlemlere geçilebilir.

Frenektomi

Dili yanak ve dudak bağlarının konuşmayı engelleyecek şekilde fazla bağlı olduğu durumda kanamasız ve dikişsiz bir biçimde bağların normal durumunu alması kesilerek sağlanır.

Depigmentasyon (Mor Diş Etlerini Pembeleştirme)

Bazen diş etleri çok sağlıklı olsada çeşitli nedenlerle renkleri mor hatta siyaha yakın olabilir. Bu da gülüş estetiğini kötü yönde etkiler. Diş etlerini pembe renge döndürmenin en kolay ve gelişmiş yolu Er:YAG Lazer ile yapılan işlemdir. Dişetlerinde pigment artmasına bağlı olarak oluşan hiperpigmentasyonlar klasik yöntemlerde anestezi altında bisturi ile peeling yapılarak tedavi edilir. Lazer ile yapılan pigmentasyon tedavilerinde anesteziye gerek kalmaz ve hasta işlem sonrası hiçbir rahatsızlık duymadan yaşantısına devam edebilir.

Yumuşak Doku Lezyonlarının Çıkarılması

Ağız içinde normalin dışında oluşan tüm lezyonlar anestezisiz olarak ve dikiş atmaya gerek kalmadan çıkarılmaktadır.

Diş Taşları Temizliği Sonrası Küretaj

Anestezisiz olarak lazer ile yapılan derin diş eti temizliğinin ardından diş eti cepleri çok daha hızlı iyileşmektedir.

Diş Eti Hastalığı ve Diş Eti Kanaması
Dişlerin Sallanması
Diş Eti Çekilmeleri
Randevu İçin Bizi Arayın