Ağız İçi Scanner Ile Ölçü Alma
Buradasınız: Anasayfa / Tedavilerimiz
Ağız İçi Scanner ile Ölçü Alma
Ağız İçi Scanner ile Ölçü Alma
Son yıllarda diş hekimliği alanındaki en önemli değişiklik şüphesiz ki dijital diş hekimliğinin gelişmesidir. Geleceğin diş hekimliği tamamen dijitale dönecektir. Protez yapımı ile ilgili olarak bilgisayar destekli tasarım-bilgisayar destekli yapım (CAD-CAM) sistemleri ile bilgisayarla tasarlanmış kuronlarin frezelenmesi ve alümina ve zirkonya seramik gibi dökülemeyen estetik malzemelerin kullanılması mümkün hale gelmiştir. Üç boyutlu 3D printerlar ve CAD/CAM cihazları ile bütün kuron ve protez restorasyonlarının yapımı mümkün hale gelmiştir. 

Genellikle hastaların en sevmediği işlem olan ağızdan ölçü kaşığı ile ölçü almanın yerine kamera sistemleri ile dişlere hiç dokunmadan görüntülü ölçüyü aldırma çok büyük bir hasta rahatlığı ve avantajı haline gelmiştir.
Ağız İçi Tarayıcı ile Dijital Ölçü Almanın Avantajları:
  • Mükemmel Uyum
  • Zaman Verimliliği
  • Daha Az Hasta Rahatsızlığı
  • Klinisyen İçin Basitleştirilmiş Prosedürler
Dijital Ölçüler ve Geleneksel Ölçülerin Arasındaki Teknik Farklar:
  • Geleneksel ölçü yönteminde işlemler birkaç adımda zahmetli olmaktadır. Hasta ağzından kaşıklarla alınan ölçü laboratuvarda alçı modele dökülmekte ve alınan kapanışla artikülatöre aktarılmaktadır. Bu işlemlerde hata oluşması kolay ve yüksek ihtimaldedir. Diş hekimi hatayı farkeder ise tüm adımlar yeniden tekrarlanır. Bu da hem hekim hem de hasta için zaman kaybı oluşması anlamına gelir.
  • Dijital ölçü yöntemi ile hatalar neredeyse tamamen ortadan kaldırılır. Kaşıkla ölçü alma hastalar için çok rahatsızlık vericidir. Scanner ile bu rahatsızlık ortadan kaldırılır. Aynı seansta hastanın dijital ölçüsü ve kapanışı alınarak yeni yapılacak restorasyonlar CAD/CAM sistemine aktarılarak dizayna başlanır.
  • Dijital ölçü teknolojisi ile, sanal model üzerinde gülüş tasarımları ve hastaya yakışacak mükemmel diş dizaynları en düşük hata ile yapılabilir.
İşlem Süreci:
  1. Ağız içi tarayıcı, taranacak alana bir ışık kaynağı yansıtır. Görüntüler, görüntüleme sensörleri tarafından yakalanır ve daha sonra bir 3D yüzey modeli oluşturan tarama yazılımı tarafından işlenir.
  2. Klinisyen scanner cihazı ile hastanın ağzından yapılacak dişlerin görüntüsünü alır. Bu esnada hasta monitörde ölçü alımını dişlerini görerek izler.
  3. Hazırlanmış dişlerin dijital bir görüntüsünü yakalamak birkaç dakika sürer. Klinisyen gerçek zamanlı görüntüyü incelerken, daha fazla ayrıntı için onu büyütebilir ve üzerinde düzeltmeler yapabilir.
Randevu İçin Bizi Arayın